Őrangyal Gyógyszertár

Nyitvatartás: : H-P: 8:00-17:30 | Szo: 8:00-12:00
  Kapcsolat : (30) 749-5912 | info@orangyalpecs.hu

Az alábbiakban igyekeztünk minden, a patikánkkal illetve a gyógyszerekkel kapcsolatos gyakori kérdésre választ adni. Amennyiben nem talál választ kérdésére, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén. Munkatársaink örömmel válaszolnak kérdéseire.

A válaszok a kérdésekre kattinva nyílnak le.

Mi az EESZT?

Ez egy szolgáltatási mozaikszó, amely az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőbetűiből áll össze. Egy olyan kommunikációs hálót jelent, amely összeköti az egészségügy intézményeit és szolgáltatóit, funkciói pedig gyorsabbá, hatékonyabbá teszik a betegek ellátását.

Mi található a Tér-ben?

Itt tárolják a TAJ szám alapján biztosított magyar állampolgárok egészségügyi adatait, a felírt, kiváltott vényeket, labor eredményeket, beutalókat, MR, CT eredményeket.

Miért jó a Tér?

Az EESZT rendszer segítségével a háziorvos/kezelőorvos a beteg hozzájárulásával látja a beteg kórtörténetét, gyógyszerérzékenységét, azt is, hogy milyen gyógyszereket szed – függetlenül attól, hogy ő írta-e fel azokat, vagy sem.

Kapok valamilyen igazolást az orvosnál a felírt vényről?

Az e-recept mellé 2018. december 31-ig minden esetben kap a beteg hagyományos nyomtatott rózsaszín vényt is. 2019. január 1-től csak a beteg kérésére nyomtatnak “Felírási Igazolást”.

Mi történik akkor, ha nincsen Internet és a Teret nem lehet elérni? Hogyan tudom a gyógyszereimet kiváltani?

A “Felirási Igazolás” alapján, amelyen szerepel az orvos aláírása és bélyegzője a gyógyszertár kiadja a felírt gyógyszereket.

Hol tudom kiváltani a gyógyszereket?

A gyógyszereket Magyarországon bármely patikában ki lehet váltani.

Többször is kiválthatom majd a gyógyszereket?

Az e-receptet ugyanúgy csak egyszer lehet majd kiváltani, ahogyan eddig is a “hagyományos” recepteket.

Mit kell magammal vinnem a patikába, hogy ki tudjam váltani a gyógyszereimet?

A betegek 2018. év végéig ugyanúgy kiválthatják “hagyományos” receptjeiket, mint ahogyan eddig is, egyéb személyi azonosítás nélkül. Az e-recept kiváltásához szükség lesz a TAJ számukra és valamilyen igazolványra (régi/új személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány).

Hogyan tudom kiváltani hozzátartozóm receptjeit?

A “Felírási Igazolás” segítségével a családtagok vagy az általuk megbízott személyek a jövőben is kiválthatják a gyógyszereiket.

A 14 éven aluli gyermekek gyógyszereinek kiváltásában lesz változás?

Az ő esetükben megmarad a papír alapú “Felírási Igazolás”.

Kiváltható-e a szeptemberben felírt recept november 1. után?

A korábban felírt receptek november 1. után is kiválthatóak 3 hónapig.

Elég egyszer elmennem az orvoshoz, és utána mindig megkapom a patikában a rendszeresen használt gyógyszereimet?

A jövőben is minden alkalommal fel kell íratni az orvossal a szükséges gyógyszereket, s csak utána válthatók ki a gyógyszertárban.